Vacciner

Hepatitis A+B (børn)

Pris pr. Dose: kr. 585,-

Denne vaccine kræver flere doser. Læs mere under vaccinedosis

Bemærk at Sygeforsikring ‘danmark’ giver mellem 50%-75% i tilskud. Læs mere her

Gives til børn fra 1 år til og med 15 år, og giver beskyttelse mod smitsom leverbetændelse (hepatitis) type A og B.

Der er aktuelt to typer kombinerede hepatitis A+B vacciner til børn, eller rettere to forskellige metoder/programmer til vaccination af børn. De to vacciner hedder Twinrix pædiatrisk og Ambirix. Begge vacciner er identiske med den almindelige hepatitis A+B (Twinrix) men Twinrix pædiatrisk indeholder en mindre dosis end de alm. Twinrix/Ambirix vacciner.

Twinrix pædiatrisk programmet, som er beskrevet her, anvendes når beskyttelse mod såvel hepatitis A og B er ønsket inden afrejse, og såfremt afrejse tidspunktet er mindre end seks måneder efter første vaccination.

Vaccinen indeholder oprenset, inaktiveret hepatitis A virus samt oprenset overfladeantigen fra hepatitis B virus.

Vaccination kan gives fra 1-års-alderen til personer, der er i risiko for smitte med hepatitis A og hepatitis B virus. Begge infektioner er udbredt i store dele af verden, men forekommer mindre hyppigt i Nordeuropa og Nordamerika. Personer, der i længere tid skal opholde sig i den tredje verden bør vaccineres.
Patienter med kronisk hepatitis C infektion bør vaccineres.

Vaccinationsprogram

Det normale vaccinationsprogram består af tre doser, hvoraf de to første doser skal gives før afrejse.

1. dosis, gives på dag 0 – Book tid her!
2. dosis kan gives tidligst fra 28 dage efter første dosis.
3. dosis kan gives tidligst fra 5 måneder efter anden dosis.

I tilfælde af akut sygdom ledsaget af feber bør vaccinationen udskydes. Personer, som har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med vaccinen. Personer med alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne.

Ikke relevant, da vaccinen alene anvendes til børn under 15.

Hep. A 40 år – Hep. B livslang

Rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, hovedpine, utilpashed og feber.

kr. 585,-

Få effektiv twinrix vaccine til børn
Twinrix vaccinen til børn, er en vaccine mod smitsom leverbetændelse forårsaget af hepatitis A og B-virus. Den bliver tilbudt til børn fra et år til og med 15 år, som ofte bliver givet over tre doser.

Hos Danske Lægers Vaccinations Service kan dit barn nemt blive vaccineret med effektiv twinrix vaccine. Hvis du ligeledes skal have vaccine mod hepatitis A og B, kan du og andre familiemedlemmer sagtens få samme tid som dit barn. Du skal bare angive antallet af personer, der skal have vaccine, når du bestiller online.

Det beskytter twinrix vaccinen mod
Får dit barn twinrix vaccinen, bliver de beskyttet mod hepatitis-typerne A og B, som også er kendt som leverbetændelse, og kan være meget smertefuld og i værste fald dødeligt. Derfor er det en god at få twinrix vaccine, som beskytter dit barn mod begge typer.

Hvordan bliver du smittet med leverbetændelse?
Hepatitis A smitter typisk gennem afføring. Det er derfor vigtigt, at du tørrer toiletbrættet af, inden du sætter dig på det, hvis du befinder dig i områder med udbrud af leverbetændelse og dårlig hygiejne.

Er du et land, hvor hygiejnen er meget dårlig, så bør du ligeledes være påpasselig med at indtage drikkelse og mad, da virussen samtidig kan blive overført gennem drikkevarer og mad. I visse tilfælde kan hepatitis A også blive overført fra menneske til menneske gennem spyt og fysisk kontakt såsom kram.

Hepatitis B kan smitte gennem stik af nåle, der ikke er sterile. Det kan eksempelvis være kanyler eller piercinger. Det er derfor vigtigt, at nålene er gjort sterile inden brug. Her er det særlig vigtigt at være opmærksom, hvis du er i et land, hvor god hygiejne ikke bliver prioriteret.

Hvor lang en beskyttelsestid har twinrix vaccinen?
Når dit barn bliver vaccineret med twinrix, har den en beskyttelsestid på 40 år mod hepatitis A, mens beskyttelsen mod hepatitis B er livslang. Vaccinationen af twinrix for børn mellem et til 15 år foregår over tre doseringer.

Første dosis fås den dag, du har bestilt tid til, mens dose to bliver givet efter en måned. Den sidste dosis får dit barn efter seks måneder efter første dosis. Derefter er dit barn beskyttet mod hepatitis A og B med lang beskyttelsestid.

Hvilke bivirkninger kan twinrix vaccinen give?
Milde og ufarlige bivirkninger er almindelige ved de fleste vacciner, og går ofte over efter kort tid. Twinrix kan også give milde bivirkninger, som ikke er farlige. De mest almindelige bivirkninger ved twinrix vaccine er følgende:

  • Rødme. hævelse og ømhed på injektionsstedet
  • Feber
  • Hovedpine
  • Utilpashed

Bestil tid til twinrix vaccine online
Skal dit barn have twinrix vaccinen? Så book tid online hos Danske Lægers Vaccinations Service, og få dit barn vaccineret af kompetente medarbejdere, som består af erfarne læger og sygeplejersker. Vi har klinikker i hele landet, så du nemt kan blive vaccineret på den klinik, der er nærmest dig. Med twinrix vaccinen beskytter du dit barn bedst mulig fra et potentielt smertefuldt sygdomsforløb. Her kan du samtidig blive vaccineret med twinrix for voksne. Denne vaccine er til personer, der er 16 år eller ældre.

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 30-11-2023
Næste redigering d. 26-10-2024

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk