Hvis du er 65+ og ønsker at deltage i forskningsprojektet med højdosis influenza vaccine kan du deltage og læse mere her

Vacciner

Denguefeber

Pris pr. Dose: kr. 1195,-

Bemærk at dette er en bestillingsvaccine.

For at booke tid til denne tryk på Book en tid, vælg klinik og derefter under Behandlingstype vælger du Bestillings-og øverige vacciner og derefter vælges dag og tidspunkt. I kommentarfeltet bedes du skrive hvilken type vaccine du bestiller tid til “Qdenga mod denguefeber”. For at vi kan være sikre på at have vaccinen hjemme i den klinik du bestiller tid til, bedes du bestille en tid minimum 14 dage fra dags dato.

Sygeforsikring ‘danmark’ giver mellem 50%-75% i tilskud. Læs mere her

Undgå denguefeber med vaccine

Denguefeber, der overføres af myg, forekommer i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika. Symptomerne er feber, hovedpine, smerter bag øjnene, muskel- og ledsmerter (Break-bone fever) og udslæt.

Vi anbefaler denguefeber vaccinen til rejsende i områder med denguefeber.

 

Vaccinen indeholder levende, svækket virus, Dengue virus serotype 1-4.

Qdenga er godkendt til vaccination af voksne og børn over 4 år. Denguefeber forekommer i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika. Risikoen for at blive smittet med denguefeber er op til 1 % per måned.

Vaccination mod denguefeber kan derfor overvejes selv ved korterevarende ophold i områder med denguefeber. Specielt ved rejser til områder med aktuelt udbrud.

Der gives to doser (0,5 ml) med 3 måneders interval.

Behovet for booster-dosis er ikke fastlagt.

3 måneder før afrejse

Personer med overfølsomhed over for indholdsstoffer i vaccinen.

Personer med svækket immunforsvar enten medfødt, pga. sygdom eller immundæmpende behandling.

Da det er en levnede svækket vaccine er det kontraindiceret at vaccinere gravide. Det er ukendt om vaccinen udskilles i modermælk og det er kontraindiceret at vaccinere ammende kvinder.

Kvinder i den fertile alder skal undgå graviditet i mindst én måned efter vaccination.

Minimum 12 måneder

De hyppigste bivirkninger er smerter og rødme på indstiksstedet, hovedpine, muskelsmerter, utilpashed, træthed og feber.

Bivirkningerne er lette til moderate og forekommer normalt inden for to dage efter vaccination og varer 1-3 dage. Der er færre bivirkninger efter den anden injektion.

kr. 1195,-

Hvad er denguefeber?

Denguefeber er en virussygdom, der overføres med myg, der stikker om dagen.

Sådan bliver du smittet med denguefeber

Den alvorlige virusinfektion, der typisk bliver overført af dengue-myggen, lever i tropiske områder såsom det sydamerikanske land Bolivia og i Afrika. Dengue-myggen stikker som regel om dagen.

Hvad er symptomerne på denguefeber?

 

  • Feber
  • Hovedpine
  • Smerter bag øjnene
  • Muskel- og Ledsmerter (Break-bone fever)
  • Udslæt

Det ukomplicerede forløb varer typisk mellem fire og syv dag.

 

Forebyg denguefeber med vaccination

Hvis du skal til Afrika eller Sydamerika, kan du med fordel se, hvilke andre vacciner vi anbefaler udover gul feber vaccinen. Du skal blot vælge din næste destination, og så kommer der en liste frem.

Vaccinen er godkendt til forebyggelse af denguefeber hos voksne og børn fra 4 år. Der gives to vaccinedoser (0,5 ml) med tre måneders interval. Studier på børn i alderen 4-16 år har vist en beskyttelse på 80 % mod denguefeber og 90 % mod indlæggelse på hospital pga. denguefeber det første år efter vaccination. Behovet for revaccination er ikke kendt på nuværende tidspunkt.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk