Blodprøver
Har du været ude at rejse, og har du mistanke – eller vil du bare gerne have afklaret om du har fået en tropesygdom, så book tid i dag i en af vores klinikker.
Bliv testet for Tropesygdomme
Har du været ude at rejse, og har du mistanke – eller vil du bare gerne have afklaret – om du har fået en tropesygdom, kan du nemt og hurtigt blive testet hos os.
Du kan booke tid i en af vores tre klinikker, som tilbyder screening for tropesygdomme. Under testen tager vi en blodprøve, en urinprøve og en afføringsprøve, og du har dit svar indenfor 4 hverdage.
Er prøvesvaret negativt, får du en mail fra os. Er et eller flere af dine prøvesvar positive, vil du blive ringet op af en af vores læger med speciale i tropemedicin, så du kan blive hjulpet videre. Vi sender dig naturligvis også en mail, så du kan få besked, så hurtigt som muligt.
Er du hjemvendt fra Latinamerika, Afrika, Asien eller Stillehavsøerne?
Hvis du for nylig har rejst i tropiske eller subtropiske områder, herunder lande i Latinamerika, Afrika, Asien eller Stillehavsøerne, kan det være klogt at overveje en screening for tropesygdomme.
Vores blodprøvetest er designet til at identificere flere af de mest almindelige tropesygdomme, som rejsende nogle gange uforvarende kan blive udsat for. Sygdomme som malaria, denguefeber og andre infektioner er mere fremtrædende i disse varme og fugtige klimaer, og symptomer kan nogle gange først vise sig længe efter hjemkomsten. En tidlig screening kan være afgørende for din sundhed og velvære. Sørg for at tage dette vigtige skridt i din post-rejse sundhedspleje.
Screening for Tropesygdomme, blodprøve test
Pris for en blodprøve: kr. 1795,-
Book tid til en screening for tropesygdomme få hurtigt svar.
Er du i tvivl, om en screening for tropesygdomme, er relevant for dig, så læs mere i vores Q&A.
Den generelle inkubationstid for tropesygdomme er 3 måneder, og vi anbefaler dig derfor at lavet en test 3 måneder efter din hjemkomst.
Denne pakke er designet til at give en omfattende forståelse af dit helbred ved at undersøge vigtige indikatorer i blodet, urinen og afføringen. Det kan hjælpe læger med at identificere forskellige helbredsmæssige problemer eller forhold.
En tropesygdom er en type sygdom, der primært findes og spreder sig i tropiske og subtropiske regioner. Disse sygdomme forekommer ofte i Latinamerika, Afrika, Asien og på Stillehavsøerne.
Tropesygdomme opstår ofte på grund af parasitter, bakterier eller vira, som trives i de varme, fugtige miljøer. Sygdommene kan sprede sig på forskellige måder, afhængigt af hvilken sygdom, det er. Denguefeber og malaria spredes gennem bid af inficerede myg, mens Schistosomiasis kan spredes gennem inficeret ferskvand.
- Tidlig diagnosticering: Mange tropesygdomme kan give alvorlige symptomer, hvis de ikke bliver behandlet rettidigt. Når man tester og får opdaget sygdommen tidligt, kan man få hurtig behandling og bedre helbredelsesmuligheder.
- Forebyggelse af spredning: Nogle tropesygdomme er smitsomme og kan let sprede sig fra person til person eller gennem insekter, fx. HIV, som derfor også er en del af screeningen i antistoftesten. Ved at teste og identificere sygdommen tidligt kan man tage forholdsregler og undgå yderligere spredning af sygdommen.
- Global Sundhed: Tropesygdomme er et globalt sundhedsproblem. At teste og behandle disse sygdomme hjælper med at begrænse deres indvirkning på verdensbefolkningen. Det kan du være med til ved at få foretaget en screening for tropesygdomme efter din rejse.
Tropesygdomme findes hovedsageligt i lande i de tropiske og subtropiske regioner, dvs. store dele af Latinamerika, Afrika, Asien og Stillehavsøerne.
Vil du undgå tropesygdomme, skal du tage nogle adfærdsmæssige og medicinske forholdsregler. Alt efter hvor du rejser, kan du bruge myggenet og insektmiddel, gå med tøj, der dækker arme og ben og holde dig fra vand og mad under uhygiejeniske forhold.
Du kan også læse vores rejseråd her og bliv klogere på de forholdsregler du skal tage inden din afrejse.
Symptomerne på tropesygdomme kan variere meget afhængigt af sygdommen. De mest almindelige symptomer er feber, træthed, muskel- og ledsmerter, udslæt, maveproblemer som kvalme, opkast og diarré. I særlige tilfælde kan tropesygdomme også give alvorlige helbredskomplikationer som organskader, neurologiske problemer, og i nogle tilfælde være dødelige.
Hvis du har symptomer, anbefaler vi du går til din egen læge. Læs mere under – Hvad gør jeg, hvis jeg har symptomer på en tropesygdom?
Hvis du mistænker at være blevet smittet med en tropisk sygdom og har symptomer, skal du kontakte egen læge.
Hvis du ikke har symptomer, men gerne vil have afklaring, kan du bestille tid til et tjek – eller en screening for tropesygdomme – hvor vi kan hjælpe dig.
Vi tager en blodprøve og tester, om du er blevet smittet med en tropesygdom.
Nej. Du må ikke få taget en blodprøve til screening for tropesygdomme, hvis du allerede har symptomer og er syg.
Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 20-09-2023
Næste redigering d. 01-12-2024