Denguefeber blodprøve

Har du været ude at rejse, og har du mistanke – eller vil du bare gerne have afklaret om du har fået en tropesygdom,  så book tid i dag i en af vores klinikker.

Denguefeber-antistoftest: Få en hurtig og præcis diagnose

Vidste du, at du kan have fået Denguefeber, uden at vide det? Det er en tropesygdom, som ikke nødvendigvis giver symptomer. Så hvis du har rejst i områder med Denguefeber, kan det anbefales, at du får lavet en antistoftest for Denguefeber.

Det vil være muligt at få foretaget en blodprøve i følgende fem klinikker: Horsens, Odense, Roskilde, Østerbro og Århus.

Pris for en blodprøve: kr. 945,-

Hvad er symptomerne på Denguefeber?

Denguefeber er en af de tropesygdomme, der bliver spredt af myg i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika.

Er du blevet smittet, kan symptomerne på Denguefeber være alt fra influenzalignende tilstande og udslæt til maveproblemer og opkast.

Du kan også være en af dem, der ikke får symptomer, og derfor har Denguefeber uden at være klar over det.

Fordele ved en denguefeber-antistoftest

Når du booker tid til en antistoftest for Denguefeber hos os, får du hurtig afklaring. Hvis testen viser antistoffer mod Denguefeber, vil vi rådgive dig om, hvad du skal og kan gøre.

Testen tager kun ca. 20 minutter, og du har svaret inden for 4-7 hverdage.

Derfor er det vigtigt at få lavet en antistoftest

En antistoftest for Denguefeber kan vise, om du er smittet. Det er vigtigt at få afklaret. For er du smittet, og får Denguefeber igen med en anden serotype, er der betydelig øget risiko for, at du udvikler svær Denguefeber.

Book en tid til en denguefeber test og få hurtigt svar.

Har du brug for andre vigtige antistoftest?

Efter rejser til tropiske og subtropiske lande vil det være fornuftigt – udover en antistoftest for Denguefeber – også at få lavet antistoftest for Tuberkulose og Zikavirus.   

Tuberkulose: Ligesom Denguefeber, kan du have fået Tuberkulose uden symptomer. For selvom du er symptomfri, risikerer du at smitte andre med Tuberkulose.  

Det kan derfor anbefales at få lavet en tuberkulose-antistoftest. Viser det sig, at du har sygdommen, skal du hurtigt have behandling for at forhindre, at sygdommen bliver aktiv og spreder sig til andre.  

 Zikavirus: Det er endnu en tropesygdom, du kan have været uheldig at få gennem myggestik. Brasilien er det land, hvor sygdommen lige nu er mest udbredt, men virusset forekommer generelt i Mellem- og Sydamerika, Caribien, Afrika, Asien og Fjernøsten. Zikavirus er særligt farlig under graviditet, da der er risiko for, at fosteret tager skade af sygdommen. 

Book en tid og få svar på, om du har antistoffer for Tuberkulose og Zikavirus.  

Læs mere her:

  • Hvad er Denguefeber, og hvor findes den? Læs mere her.
  • Hvad er Zikavirus, og er det farligt? Læs mere her.
  • Hvad er symptomerne på Tuberkulose, og hvordan smitter det? Læs mere her.

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 20-09-2023
Næste redigering d. 01-12-2024

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk