Vacciner

Covid-19 Vaccination

Pris pr. Dose: kr. 225

Vi tilbyder i øjeblikket ikke længere Covid-vaccination på vores klinikker. Hvis vi igen tilbyder vaccine, vil dette fremgå af vores hjemmeside.

Bemærk at Sygeforsikring ‘danmark’ giver mellem 50%-75% i tilskud. Læs mere her

Coronavirus Infectious Disease 19 (COVID-19) er betegnelsen for sygdommen forårsaget af et nyt coronavirus, Severe Acute Respiratory coronavirus 2 (SARS-CoV-2).

Vi går en efterårs- og vintersæson i møde, hvor vi forventer, at smitten med covid-19 og influenza igen vil stige. Skal du ud og rejse, anbefaler vi at du tjekker udenrigsministeriets hjemmeside, da mange lande stadig har rejserestriktioner for ikke coronavaccinerede borger.

Har det en betydning, hvilken vaccine jeg tidligere er blevet vaccineret med?

Uanset hvilken vaccine, du tidligere er blevet vaccineret med, kan du blive vaccineret med en variantopdateret vaccine.

Det betyder fx, at selvom du er vaccineret tre gange med vaccinen Spikevax® fra producenten Moderna, så kan du revaccineres med vores variantopdateret Comirnaty® vaccine fra producenten Pfizer-BioNTech, som er den nyeste og mest opdaterede tilgængelige vaccine.

Comirnaty Original/Omikron BA.1® fra Pfizer-BioNTech er godkendt til vaccination af personer over 12 år.

 

 

DLVS tilbyder vaccination mod Covid-19 til personer som ikke er en del af målgruppen for det offentlige vaccinationsprogram og som ønsker ekstra beskyttelse.

Der gives én dosis (0,3 mL) vaccine som booster-vaccination. Det anbefales at der er gået mindst 3 måneder, fra tidligere vaccination af corona.

Se vores anbefalinger på vores rejsevaccinationssider

I tilfælde af akut sygdom ledsaget af feber bør vaccinationen udskydes. Personer, som har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med vaccinen. Personer med alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne (f.eks. æg).

Vaccinen kan gives til gravide og ammende. Sundhedsstyrrelsen anbefaler boostervaccination af gravide.

Beskyttelsestid ukendt

Generelt er der tale om milde og forbigående gener. De fleste vil opleve smerter samt rødme og hævelse på indstiksstedet. Øvrige almindelige bivirkninger er træthed, hovedpine, muskel- og ledsmerter, kulderystelser og let temperatur-stigning.

kr. 225

Her kan du blive Covid-19 boostervaccineret

Københavns Hovedbanegård
Frederiksberg, Dalgas Boulevard
Roskilde
Østerbro
Odense
Aalborg
Aarhus
Vejle
Aabenraa

Hvordan smitter corona?

SARS-CoV-2 smitter via dråbesmitte (hoste, nys m.v.) og kontaktsmitte (håndtryk, berøring af genstande m.v.). Tiden fra smitte til debut af symptomer er gennemsnitlig 5-6 dage, men op til 14 dage.

Hvordan er sygdomsforløbet med corona?

Heldigvis er de fleste (80 %) symptomfri eller har et mildt forløb hvor de hyppigste symptomer er feber, tør hoste og træthed. Sjældnere symptomer er ondt i halsen, hovedpine, muskelsmerter, diarre, øjenbetændelse og tab af lugte- smagssans.

Nogle vil efter 7-10 dage udvikle symptomer på lungebetændelse med vejrtrækningsbesvær eller åndenød og smerter eller trykkende fornemmelse i brystet og få behov for indlæggelse og iltbehandling. Få vil udvikle svær COVID-19 med behov for respiratorbehandling og risiko for at dø.

Nogle grupper er i øget risiko for at få et svært forløb af COVID-19. Den øgede risiko ses hos ældre personer, især over 65-70 år, og personer, der i forvejen er syge og svækkede af kronisk sygdom såsom kræft, hjerte-kar-sygdom, lungesygdomme og dårligt reguleret sukkersyge. Risikoen for et alvorligt sygdomsforløb stiger også ved svær overvægt med BMI over 30-35 og øges yderligere, hvis man også har andre risikofaktorer.

 

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen

Redigeret d. 06-12-2022