Vacciner

Hepatitis A – barnedosis

Pris pr. Dose: kr. 490,-

Bemærk at Sygeforsikring ‘danmark’ giver mellem 50%-75% i tilskud. Læs mere her

Hepatitis A skyldes infektion med hepatitis A virus (HAV). Cirka tre uger efter smitte optræder symptomer på leverbetændelse, der viser sig ved feber, kvalme, mavesmerter og gulsot. Urinen bliver mørkfarvet, og afføringen bliver lys. De fleste voksne kan få disse symptomer i én til flere uger, hvorefter de har overstået infektionen og er immune. Virus overføres gennem drikkevand og mad forurenet med afføring. Hepatitis A kan særligt hos voksne være alvorlig. Der findes ingen behandling.

Se her om det anbefales at blive vaccineret imod smitsom leverbetændelse til dit rejsemål.

Vaccinen indeholder oprenset, inaktiveret hepatitis A virus.

Vaccinen kan gives fra 1-års-alderen til personer, der er i risiko for smitte med smitsom leverbetændelse forårsaget af hepatitis A virus. Dette inkluderer personer, for hvem hepatitis A er en arbejdsbetinget risiko, eller hvor der er en forøget risiko for overførsel. Smitsom leverbetændelse er udbredt i hele verden, men forekommer mindre hyppigt i Nordeuropa og Nordamerika.

Efter første vaccination sikres næsten 100% beskyttelse i et år. Efter 2. vaccination, der kan gives op til 5 år efter første vaccination, opnås langvarig beskyttelse, formentlig mindst 40 år.

Ved udlandsrejse kan første vaccination gives frem til afrejsedagen.

 

kilde: Statens Serum Institut

I tilfælde af akut sygdom ledsaget af feber bør vaccinationen udskydes. Personer, som har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med vaccinen. Personer med alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne.

Vaccinen bør kun bruges til gravide, hvid der er høj risiko for hepatitis A infektion. I ammeperioden bør vaccinen kun anvendes på tvingende indikation.

Rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, hovedpine, utilpashed og feber.

kr. 490,-

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 30-11-2023
Næste redigering d. 26-10-2024

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk