Test for tarmparasitter, Strongyloides

Har du været ude at rejse, og har du mistanke – eller vil du bare gerne have afklaret om du har fået en tropesygdom, så book tid i dag i en af vores klinikker.

Har du fået en parasit med hjem fra troperne? Bliv testet for Strongyloides

I troperne og subtroperne er det fristende at gå rundt i bare tæer i det varme sand. Men du kan være uheldig at få tarmparasitten strongyloides, som ofte finder vej gennem fødderne. Heldigvis er det let at behandle, hvis din test for strongyloides viser sig at være positiv.

Det vil være muligt at få foretaget en blodprøve i følgende fem klinikker: Horsens, Odense, Roskilde, Østerbro og Århus.

Pris for en blodprøve: kr. 775,-

Hvad er symptomerne på Strongyloides?

De fleste, der får parasitten, mærker ikke specifikke smerter. Nogle føler sig måske oppustede, har ondt i maven eller kløe.

Strongyloides borer sig gennem huden ind i kroppen, hvor den ender med bo i tarmen. Her kan den formere sig og leve i mange år, hvis ikke den bliver opdaget. Så har du rejst i områder med udbredt Strongyloides og været i direkte kontakt med jord eller sand, kan det være en god idé at få lavet en test for Strongyloides.

Hvornår bør jeg få en test for Strongyloides?

Efter rejser til tropiske eller subtropiske områder med udbredt Strongyloides, og hvor du har gået i bare tæer, er der risiko for, at du har fået parasitten. Da den ikke nødvendigvis giver symptomer, kan det anbefales at blive testet.

En test for Strongyloides bliver lavet ved dyrkning af en afføringsprøve – ikke med en blodprøve.

Hvis det viser sig, at du har fået parasitten, rådgiver vi dig om, hvilken behandling du skal have.

Book en tid til en test for Strongyloides og få hurtigt svar.

Har du brug for andre vigtige tests efter rejsen?

Når du har rejst til tropiske og subtropiske lande kan det være fornuftigt – udover en test for Strongyloides – at få lavet antistoftest for andre parasitter og tropiske sygdomme.

Alt efter hvor du har opholdt dig og hvad du har lavet, kan det anbefales at blive testet for Schistosomiasis og andre tarmparasitter, Denguefeber og Zikavirus. Du kan læse mere om disse tropesygdomme og vores antistoftest i nedenstående links.

Læs mere her

  • Hvornår bør jeg blive testet for tarmparasitter? Læs mere her.
  • Hvad er Schistosomiasis, og bør jeg blive testet? Læs mere her.
  • Hvad er Denguefeber, og hvor findes den? Læs mere her.
  • Hvad er Zikavirus, og er det farligt? Læs mere her.

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 20-09-2023
Næste redigering d. 01-12-2024

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk