Få styr på dine
rejsevacciner

Klar til at udforske verden? Her finder du alt hvad du skal vide om rejsevacciner, så du trygt kan tage på eventyr. 

“Efter jeg selv oplevede at blive smittet med denquefeber, er jeg nu blevet vaccineret. Det giver mig en større tryghed når jeg rejser.”

Maja Grønhold er digital nomade, og rejser jorden rundt på femte år

Hvilke vaccinationer skal jeg have?

Indtast flere lande og se, hvilke vacciner du bliver anbefalet og hvilke, du kan overveje at få. Anbefalingerne afhænger af, hvor du rejser, hvordan du rejser og hvor længe, du skal være væk.

Indlæser...
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger der gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Klar til vaccination? Book en tid og bliv klar til rejse på 4-6 uger.

Sådan hjælper vi dig

Book en tid og få sammensat en personlig vaccinationsplan, så du ved præcis, hvilke vaccinationer, du skal bruge og hvornår du skal have doserne. Vi giver dig dine første vaccinationer på dagen, og har dig klar til at rejse på 4-6 uger. 

1. Book tid til vaccination

Book en tid til personlig konsultation og vaccination i en af vores 40 klinikker.

2. Bliv vaccineret

Få din personlige konsultation og de første vacciner på dagen.

3. Opfølgende vaccination

Få dine opfølgende vaccinationer efter rejsen, og opnå beskyttelse for livet*.

Klar til vaccination? Vi har klinikker over hele Danmark. 

Det skal du vide om rejsevaccinationer

Sørg for at komme i gang i god tid, da nogle vacciner kræver flere doser med nogle ugers mellemrum, før du er beskyttet mod sygdommen. Hvis du for eksempel skal have den normale vaccine mod hepatitis B, skal du have et vaccinationsprogram med to doser inden afrejse.

Som en tommelfingerregel bør du få tid til din første konsultation og vaccination mindst seks uger før rejsen.

Til din første konsultation hos os vil vi sammensætte din personlige vaccinationsplan, så du ved præcis, hvilke vaccinationer, du skal bruge og hvornår du skal have doserne.

I vores Landeguide kan du søge på de lande, du skal rejse i og få en oversigt over de vaccinationer, der anbefales. Klik på den enkelte vaccination og læs mere om den.

Book rejsekonsultation

Vi har over 50 aftaler med forskellige rejsebureauer.
Kontakt derfor dit rejsebureau og hør om der er en aftale med Danske Lægers Vaccinations Service. Informationen kan evt. findes på dit rejsebureaus hjemmeside.

Sørg for at booke tid til din første rejsekonsultation hos os mindst seks uger inden din rejse. Til konsultationen stiller vi dig forskellige spørgsmål for at kunne sammensætte din personlige vaccinationsplan. Vi taler blandt andet om, hvilke lande og regioner, du skal besøge, hvordan du skal bo, og hvilke vaccinationer du allerede har.

På baggrund af dine svar vil vi udarbejde din vaccinationsplan og give dig vores anbefalinger. Du vi også få dine første vaccinedoser i dit vaccinationsprogram under den første konsultation.

Bliv klar din rejsekonsultation:

Undersøg, hvilke vaccinationer du allerede har.

I appen ”Min læge” kan du se dine vaccinationer.

På sundhed.dk kan du søge på ”mine vaccinationer”, logge ind og se, hvad du er vaccineret for.

Tag stilling til, om du har brug for vacciner udover de anbefalede.

I vores Trekkingguide kan du søge på landene og se, hvilke vacciner du anbefales og hvilke du kan overveje. Søg på lande >

Book rejsekonsultation

Der er ingen grund til at bruge tid og penge på at blive vaccineret mod en sygdom, du allerede er beskyttet mod. Vi anbefaler derfor, at du undersøger din vaccinestatus. Det er meget nemt.

I appen ”Min læge” kan du se dine vaccinationer og hvornår du har fået dem.

På sundhed.dk kan du søge på ”mine vaccinationer”, logge ind og se, hvad du er vaccineret for og hvornår.

Til din første konsultation hos os, spørger vi dig om dine nuværende vaccinationer, så vi kan rådgive dig bedst muligt og sammensætte en personlig vaccinationsplan med dine vaccinationer til dig.

Book rejsekonsultation >

Prisen på rejsevaccinationer afhænger af din specifikke vaccinationsplan og de anbefalede vacciner til din rejse. For at få et overblik over de samlede omkostninger, skal du huske tage højde for antallet af doser og grundhonoraret.

For detaljerede priser på de enkelte vacciner, herunder antallet af nødvendige doser og omkostningerne for grundhonoraret, kan du besøge vores prisside.

Husk også at overveje eventuelle rabatter, som kan være tilgængelige, for eksempel gennem medlemskab af Sygeforsikringen “danmark”, der giver op til 75%, eller gennem dit rejsebureau.

Når du booker en konsultation hos Danske Lægers Vaccinations Service, hjælper vores vaccinatører dig med at sammensætte din personlige plan, og vil også kunne oplyse dig om priser og gebyrer.

Se alle priser her

Ja. Sygeforsikring ’danmark’ giver tilskud til din rejsevaccination. Er du mellem 16 og 25 år, får du 75% i tilskud til vaccination ved aktivt medlemskab i gruppe 1, 2 eller 5. Er du over 25 år og aktivt medlem i gruppe 1, 2 eller 5, får du 50 % til tilskud til din vaccination.

Husk at registrere, hvis du er medlem af “danmark” eller fortæl det i klinikken, inden du betaler. Vi indberetter regninger til ”danmark” for dig, hvis du i forvejen har oplyst og registreret, at du er medlem.

Vi sammensætter en vaccinationsplan til dig med de rejsevaccinationer, du skal bruge for at være fuldt beskyttet mod sygdommene i den tid, du rejser. Hvis du vælger at blive vaccineretfå endnu en vaccinedosis, når du kommer hjem, kan du opretholde sygdomsbeskyttelsen i mellem tre år og resten af livet.

Det kan du få mere at vide om til din konsultation hos os. Få tid på en klinik i nærheden af, hvor du bor.

Find klinik

Som backpacker på rejser til tropiske og subtropiske egne, skal du være opmærksom på malaria. I vores Landeguide kan du søge på et land og læse, om der er malaria i det område, du skal rejse i. Er du i tvivl, kan du spørge os, når du kommer til din første konsultation.

Der er forskellige midler mod malariamyggen, herunder medicin og myggebalsam. På vores hjemmeside kan du bestille en digital recept på malariamedicin. Se, hvordan >

Hvis du vil beskytte dig med myggebalsam, skal det indeholde midlet DEET. Det er sikkert og effektivt mod malariamyg, flåter og sandfluer. I vores klinikker kan du købe myggebalsam med 40 % DEET, og du kan læse mere om midlet her >

Når du booker tid til vaccination hos os, hjælper vi dig også med at afklare dit behov for malariamedicin, og om nødvendigt at udskrive en recept.

Find klinik

Skal du til et område, hvor der er høj risiko for smitte med rabies fra dyr, bør du overveje at blive vaccineret mod rabies. Du kan læse mere om sygdommen og vores rabiesvaccine her >

Er du i tvivl, om du også skal vaccineres mod rabies før din backpackertur, kan vi rådgive dig om det, når du kommer og får sammensat din vaccinationsplan hos os.

Denguefeber er en tropesygdom, der bliver spredt af myg i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika. Hvis du skal af sted som backpacker til et eller flere af disse områder, bør du overveje at blive vaccineret mod denguefeber. Læs mere om vores vaccination mod denguefeber her >

Er du i tvivl, om du skal vaccineres mod denguefeber, kan vi rådgive dig om det, når du kommer og får sammensat din vaccinationsplan hos os. Her vil du også få dine første vaccinedoser.

Få lagt en vaccinationsplan >

Ja. På vores hjemmeside kan du bestille digitale recepter. Recepterne bliver udstedt af vores læge Carsten Schade Larsen, alt efter dine sundhedsmæssige behov.

Vi kan både udstede digitale recepter på malariamedicin og antibiotika mod rejsediarré.

Bestil recept online >

Få 10% rabat hvis du har købt din rejse her:-

Tag dine rejsevaccinationer med i lommen

Download vores app og få et overblik over din beskyttelse, læs mere her!

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk