Test din risiko for helvedesild

Er du i risiko for helvedesild? 1 ud af 4 danskere rammes af helvedesild, og risikoen stiger med alderen. Dertil er der en række andre faktorer der kan øge din risiko.

Tag testen her

” Cirka 98 % af alle dansker har haft skoldkopper og 1 ud af 4 danskere, vil senere hen i livet opleve at virusset reaktiveres, hvilket vil udløse et udbrud af Helvedesild.”

Rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen

Bliv vaccineret mod helvedesild

Helvedesild kan effektivt forebygges gennem vaccination. Vaccinen koster 1.995 kr. per dosis, og der kræves to doser for at opnå 10 års beskyttelse.

1. Book tid til konsultation

Book en tid til personlig konsultation

2. Få rådgivning

Er du i risiko for helvedesild?

3. Bliv vaccineret

Få din første vaccination mod helvedesild på dagen.

Klar til vaccination? Vi har klinikker over hele Danmark. 

Dækning fra Sygeforsikring "danmark"

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, får du 50% i tilskud. Det fulde beløb skal betales i vores klinik, hvorefter du får refunderet pengene igennem Sygeforsikring “danmark”

Det skal du vide om helvedesild

Det er muligt at blive vaccineret mod Helvedesild, hvilket er med til at minimere risikoen for Helvedesild med hele 90% og på denne måde forbygger man risikoen for at få Helvedesild.

Men hvis du har et svækket immunforsvar på grund af en anden tilstand, f.eks. HIV/AIDS, cancer eller autoimmune sygdomme, kan du være mere tilbøjelig til at udvikle Helvedesild.

Book tid til konsultation

Helvedesild er en smertefuld sygdom. Den kan vise sig som dybe smerter eller jag i huden, der efterfølges af et karakteristisk rødt udslæt med blærer, der kan blive fyldt med pus eller blodig væske.

Helvedesild er en infektion i huden, der forårsages af herpes virus. Symptomerne på Helvedesild kan variere fra person til person. Vi har beskrevet, de mest almindelige tegn på infektion:

  • Røde, smertefulde udslæt på huden, som typisk viser sig i ansigtet eller på brystet, men kan også forekomme andre steder på kroppen.
  • Blærer på huden, der kan være fyldt med væske.
  • Smerter, kløe eller brændende fornemmelse i området med udslættet.
  • Feber, hovedpine, muskelsmerter og generel utilpashed.

Hvis du oplever nogen af disse symptomer, bør du søge lægehjælp, da Helvedesild kan være smertefuldt og kan føre til infektion i andre dele af kroppen. Lægen kan ordinere medicin, der kan hjælpe med at lindre symptomerne og fremskynde helingen. Der findes dog ingen kur, kun forbyggende vaccination.

Du bør altid opsøge din læge ved mistanke om helvedesild. Hvis du reagerer på symptomerne inden for 48–72 timer, kan medicinsk behandling nemlig afdæmpe udbruddet af helvedesild.

Alle, der har haft skoldkopper, kan blive ramt af Helvedesild, men risikoen stiger, jo ældre du er. Hvis du er 50 år eller derover, eller hvis du lever med nedsat immunforsvar, har du større risiko for at blive ramt af sygdommen.

Når du har haft skoldkopper, forsvinder virus ikke helt. I stedet går det i dvale og lægger sig nær rygmarven. Immunforsvaret kan derefter holde virusset under kontrol i årevis. Når du bliver ældre, svækkes immunforsvaret helt naturligt, og det giver virusset mulighed for at vandre tilbage langs nervebanerne og ud mod huden. Og så får du Helvedesild.

Hverken sund kost, regelmæssig motion eller god håndhygiejne kan forebygge helvedesild. Det eneste, der kan forebygge sygdommen, er vaccination.

Vaccinationen hjælper immunforsvaret med at danne antistoffer, der holder skoldkoppevirusset nede.

Hvis du er i tvivl om en Helvedesild vaccination er relevant for dig, er du altid velkommen til at kontakte os.

Helvedesild vaccinen også kaldet, Shingrix er en ikke-levende vaccine, der giver over 90 % beskyttelse mod Helvedesild og postherpetiske neuralgier hos personer over 50 år og personer over 18 år, der er i særlig risiko for at udvikle Helvedesild.

Vaccinen gives i to doser med 2 (2-6) måneders interval og beskytter nuværende i op til 10 år.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, får du 50% i tilskud.

Danske Lægers Vaccinations Service indberetter elektronisk til “danmark”. Husk at oplyse om medlemskab af “danmark” inden regningen bliver udfærdiget.

*Husk at det fulde beløb skal betales i vores klinik, hvorefter du får refunderet pengene igennem Sygeforsikring Danmark.

Vaccinen gives i to doser med 2 (2-6) måneders interval

1.995 kr.

Husk derudover der betales et grundhonorar pr. person på 175 DKK for voksne

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk