Vacciner

Lungebetændelse (Pneumovax)

Pris pr. Dose: kr. 420,-

Bemærk at Sygeforsikring ‘danmark’ giver mellem 50%-75% i tilskud. Læs mere her

Pneumokokker er bakterier, der kan forårsage en række forskellige og alvorlige infektionssygdomme, som eksempelvis lungebetændelse, blodforgiftning, hjernehindebetændelse og mellemørebetændelse. Pneumokker er årsag til 60-80% af alle de lungebetændelser, som skyldes bakterier, og pneumokokinfektioner i form lungebetændelse rammer særligt ældre og svækkede personer. I Danmark forekommer der 4-8 tilfælde årligt pr. 1.000 personer over 65 år, hvilket svarer til ca. 4.000 tilfælde. 10-15% af disse tilfælde ender med dødsfald. En del af overdødeligheden i forbindelse med influenzaepidemier skyldes komplikationer med pneumokokinfektion.

Vaccinen indeholder kapselpolysaccharid fra de 23 forskellige pneumokok-serotyper, der hyppigst giver alvorlige infektioner hos børn over 2 år samt voksne.

Børn over to år og voksne, som har en øget risiko for hyppige eller alvorlige pneumokokinfektioner, herunder personer uden milt. Vaccinen anvendes til forebyggelse af sygdomme forårsaget af infektion med pneumokokbakterier, herunder blodforgiftning og meningitis. Endvidere er der muligvis en forebyggende effekt over for lungebetændelse.

Vaccinationen består af en dosis, der giver minimum 6 års beskyttelse. Revaccination kan foretages hvert 6. år uden forudgående antistofbestemmelse.

I tilfælde af akut sygdom ledsaget af feber bør vaccinationen udskydes. Personer, som har haft alvorlige bivirkninger ved tidligere vaccination med vaccinen. Personer med alvorlig allergi over for et eller flere af indholdsstofferne.

Kan om nødvendigt anvendes.

Rødme, hævelse og ømhed på injektionsstedet, hovedpine, utilpashed og feber.

kr. 420,-

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Dr. Carsten Schade Larsen
Redigeret d. 24-04-2023
Næste redigering d. 26-10-2023

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk