Influenzavaccinen er nu tilgængelig igen på alle vores klinikker. Derudover vil influenza vaccine til børn mellem 2-6 år også være tilgængelige i alle vores klinikker fra uge 48 af. Læs mere om influenza vaccination af børn hos Sundhedsstyrelsen her.

Gammaglobulin 5 ml. (skal bestilles)

Pris pr. Dose: kr. 790,-

Skal du ud at rejse i en kortere periode, kan du overveje en vaccine med gammaglobulin. Vaccinen består af et antistof, som beskytter dig mod leverbetændelse, også kendt som Hepatitis A. Vaccinen mod Hepatitis A har langvarig beskyttelse, men hvis din rejse er kortere end fem måneder, så kan det være en grund til at vælge gammaglobulin over den syntetisk fremstillede Hepatitis A-vaccine.

Forskellen på gammaglobulin og Hepatitis A-vaccinen
Hepatitis A-vaccinen vil som regel være den vaccine, du bliver anbefalet, hvis du skal på en længerevarende rejse til et land, som ikke er i Nordeuropa eller Nordamerika.

Denne vaccine er syntetisk fremstillet og beskytter dig mod leverbetændelse i cirka et år i skrivende stund. Bliver du re-vaccineret inden for et år, vil du være beskyttet mod sygdommen i 25 år.

Den langvarige vaccine mod Hepatitis A er syntetisk fremstillet i et laboratorium. Gammaglobulin er derimod fremstillet af humant stof, som er udvundet af raske donorer. Hos DLVS kan du købe en gammaglobulin-vaccine på fem mililiter, som beskytter dig i fem måneder i skrivende stund. Den er altså optimal til kortere ophold i lande, hvor du er i smitterisiko for Hepatitis A.

Derfor kan gammaglobulin være et godt alternativ
Antistoffet gammaglobulin indeholder som sagt humant stof, som kommer fra raske donorer. Vaccinen kan være et fint alternativ, hvis du er allergisk over for et af de stoffer, der indgår i Hepatitis A-vaccinen. Hvis du skal på et kortere ophold i udlandet er der måske ingen grund til at sikre sig 25 års immunitet.

Specielt hvis du ikke planlægger at have længerevarende ophold i udlandet, hvor du kan være i risiko for at få leverbetændelse. Så kan det bedste alternativ for dig være en vaccine med gammaglobulin i stedet for den længerevirkende Hepatitis A-vaccine.

Hepatitis A smitter oftest gennem føde- og drikkevarer. Du er derfor mest udsat for smitte i lande, hvor hygiejnen ikke er optimal, og hvor det pågældende lands sundhedssystem ikke lever op til vestlige standarder. Derfor vil du altid blive anbefalet at få en vaccine mod Hepatitis A, hvis du rejser uden for Nordeuropa (Nordamerika undtaget). Vaccinemulighederne afhænger af længden på dit ophold.

Gammaglobulin beskytter dig mod leverbetændelse
Hvis du beskytter dig mod leverbetændelse med gammaglobulin, kan du slippe for en række ubehagelige og farlige lidelser. Sygdommen har følgende symptomer:

  • Feber
  • Kvalme
  • Mavesmerter
  • Gulsot
  • Muskel- og ledsmerter

Desuden kan Hepatitis A i sjældne tilfælde føre til leversvigt eller dødsfald. Du bør altså beskytte dig mod leverbetændelse, hvis du planlægger at rejse til et land, hvor der er risiko for smitte af sygdommen. Danske Lægers Vaccinations Service står klar til at give dig individuel vejledning og vaccinere dig inden din rejse. Du kan her læse mere om, hvilke vacciner, vi anbefaler dig at få, alt efter din rejsedestination.