Vacciner

Vaccination af børn under 1 år

Hvilke vacciner kan gives?

Barnet skal være fyldt 1 år før DLVS anbefaler denne vaccination. Hepatitis A anses reelt som en børnesygdom i mange lande. Børn under 1 år som smittes med Hepatitis A, får ofte ingen eller kun meget lette symptomer på sygdommen. Så Hepatitis A betragtes ikke som problematisk for disse små børn. DLVS anbefaler ikke at børn under 1 år bliver vaccineret med Gammaglobulin mod Hepatitis A.

Kan gives fra fødslen. Er som regel ikke relevant, men mindre der er tale om rejse over 1 måneds varighed. Vaccinationsprogrammet er 3 doser over 6 mdr. De første 2 doser gives med 1 måneds interval og skal begge gives før afrejse

Børn over 9 mdr. kan få denne vaccine i de tilfælde hvor der er relevant for rejsemålet.

Denne vaccine kan gives til børn over 9 mdr. Det er en ekstra MFR vaccine ud over dem som barnet normalt gives i børnevaccinationsprogrammet, og falder derfor også under selvbetaling. Bør overvejes hvis der er risiko for smitte på rejsen, specielt smitte for Mæslinger.

Børn over 2 mdr. kan få denne vaccine, hvis vaccinen ellers er relevant i forhold til rejsemålet. Vaccinationsprogrammet består af 2 doser med 1 måneds interval. Begge vacciner skal gives før afrejse.

Kan gives når barnet er mere end 6 uger gammel, hvis vaccinen ellers er relevant for rejsemålet. Vaccinationsprogrammet er 2 doser med 2 måneders interval. Bør revaccineres når barnet er 1 år gamle for kontinuerlig beskyttelse.

Vaccinen kan reelt gives fra fødslen af. Flere lande har forsat denne vaccine i deres børnevaccinationsprogrammer, men i DK blev det stoppet i 1970’erne. Det er ikke en vaccine som DLVS anbefaler til mange rejsende. Hvis du af specielle årsager ønsker denne vaccine skal du skrive til vaccination@dlvs.dk og forklare hvorfor du ønsker denne vaccination. Herefter vil DLVS tage stilling til om vi vil anbefale dig at få denne vaccine.

Er ikke en vaccine, men tabletter som skal tages under rejsen. Tabletterne kan gives til børn over 5,5 kg, og som kan sluge piller (pillerne kan dog knuses). Da det ofte kan være en udfordring at få børn i denne størrelse til at spise tabletter, anbefaler vi generelt at man overvejer rejser til malariaområder med børn i denne størrelse, da optimal beskyttelse kan være en udfordring.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk