Myg der stikker i person, som kan blive smittet med dengue feber

Tre tilfælde af dengue feber omkring Paris

Den asiatiske tigermyg, Aedes albopictus, er den mest invasive myggeart og findes nu på populære feriemål i Sydeuropa, som Spanien, Italien, Frankrig, Kroatien og Grækenland. Aedes albopictus kan overføre flere forskellige virusinfektioner. Det betyder også at hvis en rejsende vender hjem til Sydeuropa fra troperne med dengue virus i blodet er der risiko for at der starter et udbrud af dengue feber i Sydeuropa. Siden 2010 er der set flere udbrud af dengue feber, chikungunya og zika i Europa. I 2023 er der beskrevet 105 tilfælde af dengue feber smittet i Europa: 66 i Italien, 36 i Frankrig og 3 i Spanien.

Aedes albopictus har været til stede i Frankrig siden 2004 og forekommer nu i 71 ud af 95 departementer. Tidligere i år blev myggen påvist i Paris, hvilket førte til at sundhedsmyndighederne valgte at sprøjte mod myg for at forhindre udbrud af dengue feber i Paris. Aktuelt er der dog i september-oktober beskrevet tre tilfælde af dengue feber i Limeil-Brévannes, en by 15 kilometer syd for Paris.

Der anbefales ikke vaccination mod dengue feber ved rejser til Sydeuropa, men man bør beskytte sig mod myggestik ved brug af myggebalsam.

Læs mere om myggebalsam her

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk