Vi deltager til Jagt & Outdoor 2024 i april med vores mobile vaccinationsklinik

Den 5-7 april deltager vi til jagt & Outdoor 2024 i Odense med vores mobile vaccinationsklinik. Vi medbringer TBE og stivkrampe vacciner – Ingen tidsbestilling nødvendig.

Hvis du ønsker at opstarte et TBE vaccinationsforløb eller mangler din revaccine og deltager til messen, så kan du med fordel komme forbi vores mobile vaccinationsklinik og høre mere.

Hvad er TBE?

Tick-borne encephalitis (TBE) eller centraleuropæisk hjernebetændelse er en alvorlig hjernebetændelse, som skyldes infektion med Tick-borne encephalititis virus, der overføres via skovflåter.

Læs mere om TBE her

Hvornår forekommer TBE?

Risikoen for at få TBE er sæsonafhængig og de fleste tilfælde af TBE ses i perioden april til november, hvor skovflåterne er aktive.

Personer der opholder sig i endemiske områder og har fritidsaktiviteter, som jagt, orienteringsløb, campering, vandreture, cykling, kano- og kajakture, hvor man bevæger sig udenfor stier og færdes i skov eller krat har risiko for at blive smittet med TBE virus. Skovarbejdere, landmænd og militærpersonale har en erhvervsmæssig risiko for at få TBE.

Hvor findes TBE i Danmark?

TBE har eksisteret på Bornholm igennem mange år, men der er de seneste år blevet påvist smitte flere steder i Nordsjælland. Se områder med påvist smitte af TBE på Sjælland på kortet herunder:

TBE smittetilfælde, TBE vaccine nordsjælland, Bornholm

Kilde: Statens Serum Institut

Udover smitteområder i Danmark, findes TBE også i store dele af Sverige.

Hvad koster vaccinen og skal man booke tid?

I anledning af messen tilbyder vi alle 10% i rabat på vaccinen. Man skal IKKE bestille tid, da der blot er drop in. Ventetid kan derfor forekomme.

Priser:

TBE: 472,50 kr. pr. dosis (Normalpris 525 kr. pr. dosis)

Stivkrampe: 292,50 kr.

Som medlem af Danmarks Jægerforbund kan du som en medlemsfordel i anledning af messen få 15% i rabat på TBE. Prisen på en TBE dosis bliver derfor 446,25 kr. pr. dosis.

Du kan også bestille tid til TBE vaccination i en af vores 40 landsdækkende klinikker. Bestil tid her

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk