Myg der stikker i person, som kan blive smittet med dengue feber

En ny vaccine imod denguefeber på vej

Fra d. 1 april 2023 bliver det muligt at blive vaccineret imod denguefeber i vores klinikker.

Det Europæiske Lægemiddel Agentur (EMA) har i december 2022 godkendt en vaccine mod denguefeber. Vaccinen hedder Qdenga og indeholder levende svækket denguevirus. Den beskytter mod alle fire typer af denguevirus (DENV1-4). Vaccinen er godkendt til forebyggelse af denguefeber hos voksne og børn fra 4 år.

Hvor er der risiko for denguefeber:
Denguefeber, der overføres af myg, forekommer i tropiske og subtropiske områder i Asien, Afrika, Syd- og Mellemamerika. Se specifikke områder her.

Symptomer på denguefeber:

  • Feber
  • Hovedpine
  • Smerter bag øjnene
  • Muskel- og Ledsmerter (Break-bone fever)
  • Udslæt

Forebyggelse:

Da denguefeber overføres via myg, er det altid en god ide, at benytte myggebalsam gerne med indhold af DEET. Læs mere om myggebalsam med DEET her.
Myggebalsam alene kan dog ikke beskytte imod denguefeber derfor anbefales vaccination.

Der gives to vaccinedoser med tre måneders interval. Studier har vist en beskyttelse på 80% mod denguefeber i op til et år efter vaccination. Behovet for revaccination er dog endnu ukendt.

Prisen på den nye vaccine er 1500 dkk pr. dose. Det er allerede muligt at bestille vaccinen. Man bestiller vaccinen ved at skrive det i kommentarfeltet når tidsbestillingen gennemføres. Tider kan bookes fra 1. april 2023.

Vær opmærksom på at sygeforsikring danmark dækker 50%, hvis man er medlem.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk