Kort der viser Brasilien som et af de lande, hvor der er risiko for Dengue feber

Dengue feber i Brasilien

Skrevet af rejsemedicinsk ekspert Carsten Schade Larsen d. 11-03-2024

Brasilien er blevet det først land til at udrulle en national denguefeber vaccinekampagne efter en eksplosiv stigning i tilfælde af dengue feber over hele landet i starten af 2024.

Landet har allerede registreret mere end én million tilfælde af dengue i de første to måneder af 2024, fire gange flere end i samme periode i 2023. Stigningen skyldes bl.a. at vejr-fænomenet El Nino har medført en øget mængde nedbør i Brasilien. Derfor har Brasilien indkøbt 5,2 millioner doser af dengue vaccinen Qdenga.  

Dengue feber områder i Brasilien:

Mindst seks brasilianske stater ud over det føderale distrikt står over for dengue-epidemier. Dengue er nu til stede i 85 % af Brasiliens kommuner og spredes til regioner, hvor den aldrig er set før. Sytten byer inklusive Rio de Janeiro og Sao Paulo har erklæret undtagelsestilstand.

Dengue feber overføres af myg, Aedes aegypti, som trives i byerne. Derfor er det især ved ophold i byer der er risiko for at blive smittet med dengue feber.

Hvordan skal rejsende til Brasilien forholde sig:

Rejsende til Brasilien bør være ekstra omhyggelige med at beskytte sig mod myggestik ved brug af myggebalsam.
DLVS tilbyder vaccination mod dengue feber med Qdenga og anbefaler at personer, der rejser til Brasilien og tidligere har haft dengue feber, bliver vaccineret. Rejsende til Brasilien, der ikke har haft dengue feber, bør overveje vaccination. Brasilien er ikke det eneste sted, hvor dengue florerer. Det nærliggende Peru er ramt af en epidemi. Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka og Vietnam har også set dramatiske stigninger i antallet af dengue feber tilfælde. Derfor kan vaccination mod dengue feber også overvejes ved rejser til disse områder.

Se priser her

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk