Vores vaccinationsklinik vil være til stede i Store Dyrehave (Hillerød) lørdag d. 23 Marts 2024

Den 23. marts 2024 deltager vi til Danish Spring i Store Dyrhave med vores mobile vaccinationsklinik i
samarbejde med Dansk Orienterings Forbund. Vaccination mod TBE vil derfor være offentlig tilgængelig imod betaling – Ingen tidsbestilling nødvendig.

Hvis du ønsker at opstarte et TBE vaccinationsforløb eller mangler din revaccine og bor i nærheden af Store Dyrehave, så kan du med fordel komme forbi vores mobile vaccinationsklinik d. 23. marts 2024 mellem kl. 09:00-15:00. Der er ingen tidsbestilling. Se lokationen i bunden af nyheden.

Hvad er TBE?

Tick-borne encephalitis (TBE) eller centraleuropæisk hjernebetændelse er en alvorlig hjernebetændelse, som skyldes infektion med Tick-borne encephalititis virus, der overføres via skovflåter.

Læs mere om TBE her

Hvornår forekommer TBE?

Risikoen for at få TBE er sæsonafhængig og de fleste tilfælde af TBE ses i perioden april til november, hvor skovflåterne er aktive.

Personer der opholder sig i endemiske områder og har fritidsaktiviteter, som jagt, orienteringsløb, campering, vandreture, cykling, kano- og kajakture, hvor man bevæger sig udenfor stier og færdes i skov eller krat har risiko for at blive smittet med TBE virus. Skovarbejdere, landmænd og militærpersonale har en erhvervsmæssig risiko for at få TBE.

Hvor findes TBE i Danmark?

TBE har eksisteret på Bornholm igennem mange år, men der er de seneste år blevet påvist smitte flere steder i Nordsjælland. Se områder med påvist smitte af TBE på Sjælland på kortet herunder:

TBE smittetilfælde, TBE vaccine nordsjælland, Bornholm

Kilde: Statens Serum Institut

Hvad koster vaccinen og skal man booke tid?

I anledning af Danish Spring giver vi 10% i rabat på vaccinen. Man skal IKKE bestille tid, da der blot er drop in. Ventetid kan derfor forekomme.

Priser:

TBE: 472,50 kr. pr. dosis (Normalpris 525 kr. pr. dosis)

Du finder os her:
Vi vil stå inde i nærheden af stævnepladsen. Og man skal derfor på en lille tur fra parkeringspladsen af.
Parkering og tilgang: Parkeringspladsen ved Regionsgården – Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød. Der er ca. 800 meter at gå fra parkeringspladsen til vores mobile vaccinationsklinik og der vil være skiltning fra parkeringspladsen af.

Vi vil stå ved plads 12 ved siden af toiletterne (11):

Du kan også bestille tid til TBE vaccination i en af vores 40 landsdækkende klinikker. Bestil tid her

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk