I kontakt med spildevand? – Få en firmaaftale

Beskæftiger I jer med spildevand og kloakslam?

Ved kontakt med spildevand og kloakslam, vil der være en forøget risiko for bakterieinfektioner, herunder hepatitis a og polio der udskilles med afføring.

I forbindelse med oversvømmelser hvor kloakker løber over, vil der være forøget risiko for bakterieinfektioner, herunder hepatitis a og polio der udskilles med afføringen og derfor udgør en potentiel smittekilde ved kontakt med spildevand. Stivkrampebakterien findes i jord og støv og vil ligeledes potentielt set kunne være til stede i spildevandet. Af samme årsag er det et krav fra Arbejdstilsynet at man skal være vaccineret mod difteri/stivkrampe, hepatitis a og polio ved arbejde med spildevand. Samme forholdsregler vil give god mening ved arbejde hvor en person kommer i direkte kontakt med vand under oversvømmelser.

Personer der ikke er vaccineret eller er ufuldstændigt vaccineret, skal ifølge arbejdstilsynet færdiggøre deres vaccination, for at være beskyttet under deres arbejde.


For at høre mere om priser og oprettelse af aftaler skriv på  erhverv@dlvs.dk


Hvad er hepatitis A?

Hepatitis A er en leverbetændelse, der smitter gennem forurenet vand.

Hepatitis A forekommer i tarmen og afføring hos mennesker. Du vil få symptomer på hepatitis A cirka tre uger efter, du er blevet smittet, hvor sygdommen står på i omkring en til tre uger.


Symptomer på hepatitis A:

  Feber

  Kvalme

  Mavesmerter

  Gulsot

  Muskel- og ledsmerter

  Findes der behandling mod hepatitis A?

  Der findes ingen medicin mod hepatitis A.

  Forebyggelse mod hepatitis A:

  Hepatitis A kan forebygges ved vaccination og anbefales til personer der er i øget risiko for smitte herunder medarbejdere der arbejder med kloakslam og spildevand.

  Hvad er Polio?

  Polio er en virussygdom, der i enkelte tilfælde kan angribe nervecellerne i centralnervesystemet og forårsage lammelse i flere eller få muskler.

  Symptomer på Polio:

  De fleste raske mennesker udviser ikke symptomer ved polio. Hvis de gør, er det i de fleste tilfælde kun få influenzalignende symptomer. Men udvikler man få symptomer, er de mest almindelige og milde symptomer følgende:

   Feber

   Ondt i halsen

   Diarre

   Findes der behandling mod Polio?

   Der findes ikke nogen medicinsk behandling af polio. Dog er det vigtigt at behandle de mulige komplikationer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen.

   Forebyggelse af polio:

   Polio kan forebygges ved vaccination og anbefales til personer der er i øget risiko for smitte herunder medarbejdere der arbejder med kloakslam og spildevand, hvis de ikke er færdigvaccineret i børnevaccinations programmet.


   Ønsker du en firmaaftale til dine medarbejdere?

   Hvis jeres medarbejdere skal vaccineres, kan man med fordel få oprettet en firmaaftale, så vaccination er lettere tilgængelig for medarbejderne.


   Aftale i vores landsdækkende klinikker:

   Hvis I er et firma der har medarbejdere der kan komme i kontakt med spildevand, kan du få lavet en firmaaftale i vores klinikker, så jeres medarbejdere kan opsøge vores klinikker og få de nødvendige vacciner.

   Vaccination på arbejdspladsen:

   Hvis I har brug for at få vaccineret en større grupper grundet arbejde med spildevand. e.g beredskaber i seneste tid grundet oversvømmelser, så kan vi arrangere et udkørende besøg.


   For at høre mere om priser og oprettelse af aftaler skriv på  erhverv@dlvs.dk

   Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk