Cheflæge Carsten Schade Jensen har en kunde inde til konsultation for mantouxtest og tuberkulose test

Hjælp os med at blive klogere – Deltag i et forskningsprojekt om højdosis influenzavaccine

I samarbejde med forskningsenheden på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital hjælper Danske Lægers Vaccinations Service nu med at lave dette forskningsprojekt for at undersøge, om højdosis influenzavaccinen i sidste ende kan føre til færre hospitalsindlæggelser med influenza, lungebetændelser og hjerte-kar-sygdom. Derfor tilbyder vi nu, at personer over 65 år kan deltage i forskningsprojektet. Projektet er en fortsættelse af sidste års forskningsprojekt, hvor vi undersøgte, om denne type studie kunne lade sig gøre med gode resultater til følge. Se resultater fra sidste år her.

 

Ligesom sidste år vil der blive trukket lod mellem højdosis og standarddosis, så halvdelen af deltagerne får den ene, og den anden halvdel får den anden. Du vil blive oplyst, om hvilken vaccine du får. Vi forventer at rekruttere op mod 104.000 deltagere i år og 104.000 igen næste år.

Deltagelse i studiet kræver kun fremmøde til selve vaccinationen – opfølgning sker helt automatisk via de danske helbredsregistre.

Vaccinationerne vil foregå i oktober og du vil derfor være dækket til efterårets influenza.

Læs mere om studiet og tilmelding her.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk