Helvedesild udslet på en persons krop

Helvedesuge – Ønsker du at vide mere ?

I denne uge er der øget fokus på helvedesild, da dette er en sygdom der rammer op mod 1 ud af 4 danskere. Risikoen for helvedesild stiger med alderen men kan heldigvis forebygges, hvis man er over 50 år.

Hvad er helvedesild ?

Helvedesild er et smertefuldt udslæt, der giver små blærer på huden. Smerterne kan være meget kraftige – deraf navnet helvedesild. Helvedesild skyldes en reaktivering af skoldkoppevirussen, som gemmer sig i kroppens nerverødder. Næsten alle danskere (98%) har haft skoldkopper og er derfor i risiko for helvedesild.

Hvad er symptomerne på Helvedesild?

Helvedesild er en infektion i huden, der forårsages af herpes virus. Symptomerne på Helvedesild kan variere fra person til person. Vi har beskrevet, de mest almindelige tegn på infektion:

  • Røde, smertefulde udslæt på huden, som typisk viser sig i ansigtet eller på brystet, men kan også forekomme andre steder på kroppen.
  • Blærer på huden, der kan være fyldt med væske.
  • Smerter, kløe eller brændende fornemmelse i området med udslættet.
  • Feber, hovedpine, muskelsmerter og generel utilpashed.

Hvis du oplever nogen af disse symptomer, bør du søge lægehjælp, da Helvedesild kan være smertefuldt og kan føre til infektion i andre dele af kroppen. Lægen kan ordinere medicin, der kan hjælpe med at lindre symptomerne og fremskynde helingen. Der findes dog ingen kur, kun forbyggende vaccination.

Hvordan kan helvedesild forebygges?

Hvis du er over 50 år, kan helvedesild forebygges vha vaccination.
Vaccinen vi udbyder i vores klinikker er vaccinen kaldet Shingrix. Denne vacciner er en ikke-levende vaccine, der giver op mod 90% beskyttelse mod helvedesild.

Vaccinen gives over to doser med 2-6 måneders interval og beskytter nuværende i op mod 10 år.


Pris pr. dosis 1995 kr.
Dækning Sygeforsikring Danmark – 50%

Hvis du ønsker at høre mere om helvedesild kan du i denne uge (uge 9) bestille en gratis telefon konsultation. Læs mere her

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk