Sygeplejerske iført blå handsker udfører vaccination med vaccine, der passer til borgers ønsker

Er du over 65 år og ønsker du at deltage i et forskningsprojekt om højdosis influenza vaccine?

Igen i år, vil det være muligt at deltage i et forskningsstudie med højdosis influenza vaccine.

I samarbejde med forskningsenheden på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev og Gentofte Hospital og Københavns Universitet søger Danske Lægers Vaccinations Service (DLVS) borgere over 65 år til forskningsprojektet DANFLU-2 for at undersøge, om en højdosis influenzavaccine kan reducere risikoen for indlæggelse med influenza, lungebetændelse og hjerte-kar-sygdom yderligere sammenlignet med standarddosis influenzavaccine.
Det vil også være muligt, at blive vaccineret imod covid til forskningsprojektets arrangementer.

Ligesom sidste år vil der blive trukket lod mellem højdosis og standarddosis, så halvdelen af deltagerne får den ene, og den anden halvdel får den anden. Du vil blive oplyst, om hvilken vaccine du får. Vi forventer at rekruttere op mod 104.000 deltagere i år og 104.000 igen næste år.

Deltagelse i studiet kræver kun fremmøde til selve vaccinationen – opfølgning sker helt automatisk via de danske helbredsregistre.

Vaccinationerne vil foregå i oktober og du vil derfor være dækket til efterårets influenza.

Hjælp til tilmelding kan også ske via tlf man-tors i tidsrummet 08:30-16:00 og fredage fra kl. 08:30-15:00: 88 30 01 02

Hvis du i stedet blot ønsker at booke tid til en standard influenza dosis, skal du vente på din indkaldelse i e-Boks fra regionerne. Vi tilbyder desværre ikke influenza vaccinen til 65+ i år udenfor forskningsprojektet.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk