Er dit rejsemål Litauen i Nordeuropa, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Litauen er det største og sydligste af de tre baltiske lande i Nordeuropa. Landet har omkring 3,7 millioner indbyggere, som består af 80 procent litauere, 8,7 procent russere, 7 procent polakker og cirka 1,6 procent hviderussere.

Inden afrejse til Litauen anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed vaccineres mod Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Central europæisk hjernebetændelse, Hepatitis B, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A - 2 uger
Central europæisk hjernebetændelse (TBE) -- IR
Hepatitis B --- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes