Er dit rejsemål Senegal i Vestafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I det vestlige Afrika ligger Senegal, hvis klima og lavtliggende landskab varierer alt efter, hvor i landet man befinder sig. Den nordlige del af Senegal ligger i Sahelbæltet og består derfor hovedsageligt af savanne og tørre stepper. Mod syd er klimaet derimod tropisk og regnfuldt, hvorfor vegetationen er grøn og frodig. Interesserer man sig for Afrikas vilde dyr, kan man rejse mod øst, hvor man blandt andet kan opleve elefanter, løver og leoparder.

 

Inden afrejse til Senegal anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Gul feber og Hepatitis A samt en Malariakonsultation. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Meningitis.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tuberkulose og Tyfus.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Malaria (Meflokin/Malarone/Doxycyklin) IR
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Meningokoksygdom- 10 dage
Kolera- 3-4 uger
Hepatitis B-- 6 uger
Rabies--- 3 uger
Tyfus--- 10 dage
Tuberkulose--- 6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.