Vaccinationer til Peru

Er dit rejsemål Peru i det vestlige Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Peru er blevet delt af Andesbjergkæden i tre regioner: Kystegnene, højlandet og Amazonasjunglen. Over halvdelen af befolkningen har bosat sig i højlandet, hvor mange lever af dyrkningen af majs og kartofler, som findes i henholdsvis 55 og 3000 varianter i landet.

Inden afrejse til Peru anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Gul feber samt en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året specielt i departementet Loreto i Amazonas-området i den nordlige del af Peru. Der er derudover risiko for overvejende godartet malaria (vivax) i landområder under 2.500 meters højde. Der er ikke risiko for malaria i Lima, Cuzco, på Inka-stien og Machu Picchu samt ved Titicaca søen. Ved ophold i Amazonas-området i den nordlige del af Peru anbefales nødbehandling eller malariaprofylakse. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk