Vaccinationer til Kenya

Går rejsen til Kenya i Østafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Kenya byder både på smukke kyst- og bjergområder, vidstrakte savanner og tropisk regnskov. På savannen findes de berømte nationalparker Masai Mara, Amboseli, Tsavo East og Tsavo West, hvor der er et rigt og vildt dyreliv.

 

Inden afrejse til Kenya anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A, Difteri-Stivkrampe, Gul feber samt får en Malariakonsultation.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Meningitis, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i hele landet ved under 2.500 meters højde. Der er normalt ingen eller lille risiko for malaria i hovedstaden Nairobi. Malariaprofylakse anbefales til hele landet hele året ved ophold udenfor Nairobi og under 2.500 meters højde. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Hepatitis B - 6 uger
Polio - - IR
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk