Vaccinationer til Guinea-Bissau

Er dit rejsemål Guinea-Bissau i Vestafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Guinea-Bissau er det mindste land i Afrika og et af de fattigste i verden. På grund af en høj luftfugtighed er landet stærkt plaget af malaria. Landets hovedstad hedder Bissau og er i dag en del af landets navn for at undgå, at landet bliver forvekslet med Guinea.

Inden afrejse til Guinea-Bissau anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber, Difteri-Stivkrampe samt en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Obligatorisk
Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Malaria (Meflokin/Malarone/Doxycyklin) IR
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Kolera - 3-4 uger
Hepatitis B - - 6 uger
Rabies - - - 3 uger
Tyfus - - - 10 dage
Tuberkulose - - - 6-8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.