Vaccinationer til Fransk Guiana

Er dit rejsemål Fransk Guiana i Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Fransk Guiana er det mindste og tyndest befolkede land i Sydamerika. Det indre af landet er præget af store, tropiske regnskove, bjerge og floder, hvorfor landets befolkning overvejende bor langs Atlanterhavskysten. Her dyrker de blandt andet kakao, bananer, sukkerrør, ris og majs.

Inden afrejse til Fransk Guiana anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Difteri-Stivkrampe og Gul feber.

Skal du opholde dig i Eritrea over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab og Tyfus.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året særligt langs grænsen til Brasilien (Oiapoque-dalen) og Surinam (Maroni-dalen) samt langs de store floder i landet. Der anbefales malariaprofylakse eller nødbehandling til hel landet undtagen kystområderne. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Obligatorisk
Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk