Er dit rejsemål Etiopien i Østafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

I Etiopien findes Afrikas næststørste befolkning. Det nøjagtige befolkningstal er dog usikkert, da der ikke er lavet en folketælling i landet siden 1994, men man ved, at befolkningen stiger stødt hvert år. 80 procent af befolkningen bor i højlandet, som gennemsnitligt ligger i 2400 meters højde, men nogle steder når helt op i 3600 meters højde. Landet er det eneste i Afrika, der aldrig har været koloniseret.

Inden afrejse til Etiopien anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Hepatitis A, Gul feber og en malariakonsultation.

Skal du opholde dig i Etiopien over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Meningitis.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Malaria (Meflokin/Malarone/Doxycyklin) IR
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Meningokoksygdom- 10 dage
Kolera- 3-4 uger
Børnelammelse-- IR
Hepatitis B-- 6 uger
Rabies--- 3 uger
Tyfus--- 10 dage
Tuberkulose--- 6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.