Vaccinationer til Etiopien

Er dit rejsemål Etiopien i Østafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

I Etiopien findes Afrikas næststørste befolkning. Det nøjagtige befolkningstal er dog usikkert, da der ikke er lavet en folketælling i landet siden 1994, men man ved, at befolkningen stiger stødt hvert år. 80 procent af befolkningen bor i højlandet, som gennemsnitligt ligger i 2400 meters højde, men nogle steder når helt op i 3600 meters højde. Landet er det eneste i Afrika, der aldrig har været koloniseret.

Inden afrejse til Etiopien anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Hepatitis A, Gul feber og en malariakonsultation.

Skal du opholde dig i Etiopien over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Meningitis.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du senest bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Under din konsultation gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af din specifikke situation og planlagte rejse. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Se priser på vacciner og konsultationsgebyr her.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i hele landet ved under 2.000 meters højde. Der er ingen risiko i hovedstaden Addis Abeba. Malariaprofylakse anbefales ved ophold i områder under 2.000 meters højde. Malaria overføres via myg.

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Meningokoksygdom 10 dage
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Børnelammelse - - IR
Dengue feber - - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk