Vaccinationer til Etiopien (Adis Abeba)

Er dit rejsemål Addis Abeba, hovedstaden i Etiopien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Midt i Etiopien ligger hovedstaden Addis Abeba. Byen er Afrikas fjerde største og har mere end 4,5 millioner indbyggere. Addis Abeba ligger i højlandet i ca. 2200 meters højde i syd og 2600 meters højde i nord. Addis Abeba betyder ”ny blomst”.

Inden afrejse til Etiopien (Addis Abeba) anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Hepatitis A og Gul feber.

Skal du opholde dig i Etiopien (Addis Abeba) over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Meningitis.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i hele landet under 2.000 meters højde. Der er ingen risiko i hovedstaden Addis Abeba. Malariaprofylakse anbefales ved ophold i områder under 2.000 meters højde. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Meningokoksygdom 10 dage
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Hepatitis B - 6 uger
Børnelammelse - - IR
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk