Vaccinationer til Brasilien

Er dit rejsemål Brasilien, Sydamerikas største land, anbefales understående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Brasilien er 200 gange større end Danmark og har omkring 300 mio. indbyggere. I Brasilien kan du bl.a. opleve den frodige Amazonas regnskov i nord, Amazonasfloden, der er verdens største, og Paraná-floden, der er kendt for sine imponerende Iguaçu vandfald.

 

Inden afrejse til Brasilien anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed vaccineres mod Gul Feber og Hepatitis B.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

 

Ovenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria i skovområder i de ni stater i Amazonas-området: Acre, Amapá, Amazonas, Maranhao (vestlige del), Mato Grosso (nordlige del), Pará (undtagen Belém), Rondonia, Roraima og Tocantins (vestlige del). Uden for Amazonas-området er der normalt ingen risiko for malaria. Nødbehandling eller malariaprofylakse anbefales kun ved ophold i Amazonas-området. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk