Er dit rejsemål Brasilien (Amazonas) i Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Amazonas er verdens største og vådeste regnskov, som dækker et område i Brasilien samt et område i otte forskellige andre lande: Bolivia, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Tværs gennem Amazonas snor Amazonfloden sig, som er en af verdens længste floder.

 

Inden afrejse til Brasilien (Amazonas) anbefales en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber og Difteri Stivkrampe samt en malariakonsultation.

 

Skal du opholde dig i Brasilien (Amazonas) over længere tid, bør du supplere med en vaccination med Hepatitis B.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Gul feber- 10 dage
Kolera- 3-4 uger
Hepatitis B-- 6 uger
Rabies--- 3 uger
Tyfus--- 10 dage
Tuberkulose--- 6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.