Vaccinationer til Sudan

Er dit rejsemål Sudan i Nordafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I det nordøstlige Afrika ligger Sudan, som er Afrikas tredje største land.
Landskabet er præget af landets store, flade ørkensletter – op mod 60 procent af Sudan er dækket af ørken. Mod øst findes mere frugtbare områder, og det er også her, at størstedelen af befolkningen har bosat sig.

 

Inden afrejse til Sudan anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber og Difteri-Stivkrampe samt en Malariakonsultation. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Meningitis.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tuberkulose og Tyfus.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria i hele landet hele året. Risikoen er størst i den centrale og sydlige del af landet, mens i den nordlige del af landet er risikoen lav og sæsonbetinget. Der er meget begrænset risiko i Khartoum og langs Rødehavskysten. Malariaprofylakse anbefales til hele landet hele året. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Meningokoksygdom 10 dage
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Hepatitis B - 6 uger
Børnelammelse - - IR
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk