Er dit rejsemål Somalia i Østafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

På Afrikas horn, kontinentets østligste punkt, ligger Somalia. Det smalle land har Afrikas længste kyststrækning. Alligevel præges Somalia af det tørre slettelandskab, der dækker store dele af landet. Siden 1991 har Somalia været i borgerkrig – det skyldes hovedsageligt uenigheder blandt landets forskellige klaner.

 

Inden afrejse til Somalia anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Hepatitis A og Gul feber samt en Malariakonsultation.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Malaria (Meflokin/Malarone/Doxycyklin) IR
Hepatitis A 2 uger
Gul feber 10 dage
Kolera- 3-4 uger
Børnelammelse-- IR
Hepatitis B-- 6 uger
Rabies--- 3 uger
Tyfus--- 10 dage
Tuberkulose--- 6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.