Vaccinationer til Saudi Arabien

Er dit rejsemål Saudi Arabien i Mellemøsten, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Størstedelen af Den Arabiske Halvø dækkes af Saudi Arabien. Landet har et tørt og varmt klima, og landskabet er præget af ørken, hvor vand – fra floder såvel som fra regnvejr – er en mangelvare. Landet har derimod gode olie- og gasressourcer, hvilket gør Saudi Arabien til et af verdens rigeste lande.

Inden afrejse til Saudi Arabien anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er lokal risiko for malaria fra september til og med januar i de sydvestlige provinser nær grænsen til Yemen, bortset fra de højtliggende (> 2.000 meters højde) områder i Asir-provinsen. Der er ingen risiko I byerne Jeddah, Mekka, Medina, Riyadh eller Ta´if. Malariaprofykase anbefales ved ophold i risikoområder i perioden september til januar. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Tyfus - - 10 dage
Dengue feber - - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk