Er dit rejsemål Mekka, en by i Saudi Arabien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Når muslimer beder verden over, vender de sig mod Mekka, som har ry for at være Islams helligste sted. Derfor besøges byen også hvert år af over en million muslimer på pilgrimsfærden. Byen ligger i Saudi Arabien i et tørt og meget varmt område.

Inden afrejse til Saudi Arabien (Mekka) anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe, Meningitis og Hepatitis A.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid:Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A2 uger
Meningitis (ACWY)10 dage
Difteri-Stivkrampe1 uge
Hepatitis B--6 uger
Tyfus---10 dage
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine)---6-8 uger
Start Booking
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes