Er dit rejsemål Peru (Amazonas, Loreto) i Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Amazonas er verdens største og vådeste regnskov, som dækker et område i Peru samt et område i otte forskellige andre lande: Brasilien, Colombia, Bolivia, Venezuela, Ecuador, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Tværs gennem Amazonas snor Amazonfloden sig, som er en af verdens længste floder.

Inden afrejse til Peru (Amazonas, Loreto) anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Difteri-Stivkrampe, Gul feber samt en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Malariakonsultation inkl. recept IR
Hepatitis B -- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Tyfus --- 10 dage
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes