Vaccinationer til Pakistan

Er dit rejsemål Pakistan i det sydlige Asien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Pakistan er et langstrakt og smalt land med et varieret landskab. Blandt andet kan man i det nordlige Pakistan opleve bjergkæden Himalaya, hvor nogle af verdens højeste bjerge findes. Herfra udspringer flere floder. Pakistan betyder ”det rene land” på urdu og persisk.

Inden afrejse til Pakistan anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe samt en Malariakonsultation. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Tyfus.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i hele landet under 2.000 meters højde, specielt i landområder i perioden fra juli til og med december. Der er normalt ingen risiko i Punjab (herunder i Islamabad) samt i Karachi. Der anbefales malariaprofylakse ved ophold i risikoområder. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Obligatorisk
Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Tyfus - 10 dage
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Børnelammelse - - IR

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk