Er dit rejsemål Pakistan i det sydlige Asien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Pakistan er et langstrakt og smalt land med et varieret landskab. Blandt andet kan man i det nordlige Pakistan opleve bjergkæden Himalaya, hvor nogle af verdens højeste bjerge findes. Herfra udspringer flere floder. Pakistan betyder ”det rene land” på urdu og persisk.

Inden afrejse til Pakistan anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe samt en Malariakonsultation. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en vaccination mod Tyfus.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Obligatorisk
Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Malaria (Meflokin/Malarone/Doxycyklin) IR
Stivkrampe 1 uge
Tyfus- 10 dage
Kolera- 3-4 uger
Børnelammelse-- IR
Japansk hjernebetændelse-- 5-6 uger
Rabies-- 3 uger
Hepatitis B-- 6 uger
Tuberkulose--- 6-8 uger
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.