Vaccinationer til Nepal

Går rejsen til Nepal, som ligger mellem Indien og Kina, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I Nepal findes der omkring 60 forskellige kaster og etniske grupper, og der tales mere end 50 sprog og dialekter. En stor del af Himalaya-bjergkæden ligger i Nepal heriblandt verdens højeste bjerg, Mount Everest.

 

Inden afrejse til Nepal anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed vaccineres mod Tyfus.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hundegalskab, Hepatitis B, Tuberkulose og Japansk Hjernebetændelse.

 

En Koleravaccine bør desuden overvejes af personer, som skal opholde sig i områder med risiko for Kolera-smitte. Endvidere bør personer med risiko for udvikling af komplikationer ved Influenza og personer over 65 år overveje at blive vaccineret mod Influenza.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria, overvejende godartet malaria, hele året i landområder under 1.500 meters højde, specielt i Terai-området som grænser op til Indien. Der er af og til udbrud af malaria fra juli til og med oktober. Der er ikke risiko for malaria i Katmandu og på typiske trekking-ture. Der anbefales ikke malariaprofylakse, men alene værnemidler mod myggestik. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Dengue feber 4 uger
Tyfus - 10 dage
Rabies - 3 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Hepatitis B - - 6 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk