Vaccinationer til Nepal

Går rejsen til Nepal, som ligger mellem Indien og Kina, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

I Nepal findes der omkring 60 forskellige kaster og etniske grupper, og der tales mere end 50 sprog og dialekter. En stor del af Himalaya-bjergkæden ligger i Nepal heriblandt verdens højeste bjerg, Mount Everest.

 

Inden afrejse til Nepal anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A, Polio og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed vaccineres mod Tyfus.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hundegalskab, Hepatitis B, Tuberkulose og Japansk Hjernebetændelse.

 

En Koleravaccine bør desuden overvejes af personer, som skal opholde sig i områder med risiko for Kolera-smitte. Endvidere bør personer med risiko for udvikling af komplikationer ved Influenza og personer over 65 år overveje at blive vaccineret mod Influenza.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Anbefalet
Bør overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Tyfus - 10 dage
Myggestikprofylakse - IR
Kolera - 3-4 uger
Japansk hjernebetændelse - - 5-6 uger
Rabies - - 3 uger
Hepatitis B - - 6 uger
Tuberkulose - - - 6-8 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.