Vaccinationer til Namibia

Er dit rejsemål Namibia i det sydlige Afrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

I det store, afrikanske land spreder den Namibiske ørken sig og skaber en enorm tørke. Derfor er store dele af landet næsten ubeboet. Mod nord kan man opleve den berygtede skeletkyst, som eftersigende kan have fået sit navn af to grunde: knoglerne fra strandede hvaler eller de mange skibsvrag, der er fundet langs den øde kyst.

Inden afrejse til Namibia anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tuberkulose og Tyfus.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria fra november til og med juni, særligt i den nordøstlige del af landet i regionerne Oshana, Oshikoto, Omusati, Omaheke, Ohangwena og Otjozondjupa. Der er risiko for malaria hele året langs Kunene-floden i Kunene-regionen, langs Zambezi-floden i Zambezi-regionen og langs Kavango-floden i Kavango-regionen. Der anbefales malariaprofylakse ved ophold i områder, specielt i perioden november til juni, hvor risikoen for malaria er størst. Der er ikke risiko ved ophold langs kysten. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Dengue feber - - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk