Vaccinationer til Malaysia

Er dit rejsemål Malaysia i Sydøstasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Malaysia er et multietnisk samfund bestående af både malayere, indere, kinesere og diverse originale stammekulturer fra Borneo. Klimaet er tropisk, og der forekommer monsunsæsoner to gange årligt. I Malaysia kan du bl.a. opleve verdens ældste regnskov, Taman Negara.

 

Inden afrejse til Malaysia anbefales det, at du som minimum vaccineres mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe. Skal du opholde dig i landet i længere tid, anbefales tilmed en Malariakonsultation.

 

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

 

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

 

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Når du kommer til vaccination gennemgås dine konkrete forhold, herunder vaccinationshistorik og forventede aktiviteter på rejsemålet, hvorefter der gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den specifikke situation. Den anbefaling kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i baglandet af Sabah og Sarawak grænsende op til Kalimantan (Indonesien). Der er lav eller ingen risiko i øvrige dele af landet. By- og kystområder er fri for malaria. Der kan overvejes nødbehandling ved ophold i den indre del af Borneo (Sabah og Sarawak) på grænsen til Indonesien (Kalimantan). Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Tyfus - - 10 dage
Dengue feber - - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk