Er dit rejsemål Malaysia (Sabah og Sarawak) i Sydøstasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Delstaterne Sabah og Sarawak ligger på Borneos nordkyst, men er en del af Malaysia. Malaysia består nemlig af to geografisk adskilte områder, hvoraf Sabah og Sarawak er den ene del, og Vestmalaysia på Malaccaøen er den anden.

Inden afrejse til Malaysia (Sabah og Sarawak) anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Tuberkulose og Tyfus. Du bør tilmed overveje en vaccination mod Influenza og Kolera.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid:Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe1 uge
Hepatitis A2 uger
Receptudstedelse af Malariamedicin-IR
Hepatitis B--6 uger
Japansk Hjernebetændelse--5-6 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine)---6-8 uger
Tyfus---10 dage
Kolera (ligger i pakker af 2 stk.)3-4 uger
Influenza (tilbydes fra 1 november)IR
Start Booking
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes