Vaccinationer til Malaysia (Sabah & Sarawak)

Er dit rejsemål Malaysia (Sabah og Sarawak) i Sydøstasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Delstaterne Sabah og Sarawak ligger på Borneos nordkyst, men er en del af Malaysia. Malaysia består nemlig af to geografisk adskilte områder, hvoraf Sabah og Sarawak er den ene del, og Vestmalaysia på Malaccaøen er den anden.

Inden afrejse til Malaysia (Sabah og Sarawak) anbefales som minimum en vaccination mod Difteri-Stivkrampe og Hepatitis A. Skal du opholde dig i landet i længere tid, bør du tilmed supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Tuberkulose og Tyfus. Du bør tilmed overveje en vaccination mod Influenza og Kolera.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i baglandet af Sabah og Sarawak grænsende op til Kalimantan (Indonesien). Der er lav eller ingen risiko i øvrige dele af landet. By- og kystområder er fri for malaria. Der kan overvejes nødbehandling ved ophold i den indre del af Borneo (Sabah og Sarawak) på grænsen til Indonesien (Kalimantan). Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Tyfus - - 10 dage
Dengue feber - - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk