Vaccinationer til Laos (Vientiane)

Er dit rejsemål Laos (Vientiane), anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Laos er et bjergrigt land og det eneste i Sydøstasien uden havkyst. Til gengæld krydses landet af flere floder, blandt andet den store Mekongflod, som fungerer som færdselsåre. Det er netop ved denne flod, at landets hovedstad, Vientiane, ligger.

Inden afrejse til Laos (Vientiane) anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i det meste af landet, dog særligt den sydlige del. Der er ikke risiko for malaria i hovedstaden Vientiane. Nødbehandling eller malariaprofylakse anbefales kun ved ophold i den sydligste tredjedel af landet. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Rabies - 3 uger
Tyfus - - 10 dage
Dengue feber - - 4 uger

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk