Vaccinationer til Honduras

Er dit rejsemål Honduras i Mellemamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Honduras ligger centralt i Mellemamerika og har derfor både kystlinje til Det Caribiske Hav og Stillehavet. Honduras er bjergrigt og frugtbart, og landets økonomi er i høj grad baseret på banan- og kaffeproduktion, som vokser på store sletter mellem bjergene.

Inden afrejse til Honduras anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Honduras over længere tid, bør du supplere med en Malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Honduras:

Der er høj risiko for malaria, men overvejende godartet malaria (vivax) hele året under 1.000 meters højde i provinserne Colón og Gracias a Dios og moderat risiko i provinserne Atlántida, El Pareiso, Olancho og Yoro. Der er ikke risiko for malaria i byerne San Pedro Sula og Tegucigalpa. Der anbefales alene bruge af værnemidler mod myggestik, men nødbehandling eller malariaprofylakse kan overvejes ved ophold i departementet Gracias a Dios. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk