Vaccinationer til Guyana

Er dit rejsemål Guyana i Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Guyana består hovedsageligt af regnskov. Det betyder, at over 90 procent af befolkningen har bosat sig langs den smalle kystslette øst for floden Essequibo. De store skovområder har også sat sit præg på Guyanas nationalflag. Det er nemlig de grønne skove og marker, der er årsag til flagets grønne hovedfarve.

Inden afrejse til Guyana anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Guyana over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i hele det indre af landet. Risikoen er dog generelt lav i alle kystnære områder, på nær Barima-Waini-provinsen grænsende op til Venezuela, og langs grænsen til Surinam. Malariaprofylakse eller nødbehandling anbefales ved ophold i den indre del af landet. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk