Vaccinationer til Guatemala

Er dit rejsemål Guatemala i Mellemamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Guatemala er stedet, hvor mayakulturen har sine rødder. Derfor er størstedelen af befolkningen i dag også efterkommere af mayaindianere, hvorfor landet i dag stadig er stærkt præget af indianerkulturen. Guatemalas landskab er varieret. Mod syd har mange bosat sig tæt i bjergene, og i det nordlige lavland er befolkningen noget tyndere.

Inden afrejse til Guatemala anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Guatemala over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for godartet malaria (vivax-malaria) hele året i områder under 1.500 meters højde. Risikoen er størst i departmentet Escuintla (specielt områderne Gomera, Masagua, Santa Lucia Cotzumalguapa og Tiquisate) samt i Alta Verapaz (specielt områderne Telemán, Panzós og La Tinta). Der er ikke transmission af malaria i Antigua, Guatemala City eller ved Lake Atitlán. Der anbefales ikke malariaprofylakse, men alene værnemidler mod myggestik.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk