Er dit rejsemål Gambia i Vestafrika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Gambias areal er smalt og aflangt, og landet er nærmest omkranset af landet Senegal. Gambia er det mindste land på det afrikanske fastland. På landets korte kyststrækning findes dovne palmer på brede, hvide strande. Dette tiltrækker mange, særligt nordiske, turister. Gambias øvrige landskab er fladt og præget af store, gamle baobabtræer.

Inden afrejse til Gambia anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber, Difteri-Stivkrampe samt en malariakonsultation.

Skal du opholde dig i Gambia over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Meningitis.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Hepatitis A 2 uger
Malariakonsultation inkl. recept IR
Gul feber 10 dage
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Meningitis (ACWY) - 10 dage
Hepatitis B -- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Tyfus --- 10 dage
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
Sidste sygdomsovervågning
Information om sygdomsudbrud i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes