Vaccinationer til Ecuador

Er dit rejsemål Ecuador, beliggende i den nordvestlige del af Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Ecuador har fået sit navn, fordi ækvator løber gennem det sydamerikanske land. Landets natur varierer fra tropisk regnskov og frodige jungler til tempererede bjergskrænter og høje bjergtinder. Til landet hører også Galapagosøerne, som blandt andet er kendt for deres unikke dyre- og planteliv.

Inden afrejse til Ecuador anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i Ecuador over længere tid, bør du supplere med en vaccination mod Gul feber samt en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i områder under 1.500 meters højde i nordvestlige del (Esmeraldas) grænsende op til Columbia samt Amazonas-området mod øst. Der er ingen malariarisiko i Guayaquil, Quito eller på Galápagosøerne. Ved ophold i malariaområder anbefales nødbehandling eller malariaprofylakse. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Gul feber 10 dage
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk