Vaccinationer til Dominikanske Republik

Er dit rejsemål den Dominikanske Republik i Caribien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

Den Dominikanske Republik udgør to tredjedele af øen Hispaniola i det Caribiske Hav. Bjergkæder deler landet op i store, frodige naturområder med blandt andet regnskov, vandfald og frugtbare dale. Der ud over byder øen også på caribiske, hvide strande og et koralrev med fisk i alle regnbuens farver.

Inden afrejse til den Dominikanske Republik anbefales som minimum en vaccination mod Hepatitis A og Difteri-Stivkrampe.

Skal du opholde dig i den Dominikanske Republik over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

Er dit ophold længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, kan det være relevant at supplere med vaccinationer mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.
Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.
De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året, særligt i provinserne Santo Domingo, San Christóbal og Distritio Nacional, undtagen byerne Santiago og San Domingo. Da risikoen er lav, anbefales ikke malariaprofylakse, men alene værnemidler mod myggestik.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Hepatitis B - 6 uger
Rabies - 3 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk