Er dit rejsemål Colombia (Amazonas) i Sydamerika, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

Amazonas er verdens største og vådeste regnskov, som dækker et område i Colombia samt et område i otte forskellige andre lande: Bolivia, Colombia, Peru, Venezuela, Ecuador, Guyana, Surinam, Fransk Guyana og Brasilien. Tværs gennem Amazonas snor Amazonfloden sig, som er en af verdens længste floder.

 

Inden afrejse til Colombia (Amazonas) anbefales en vaccination mod Hepatitis A, Gul feber og Difteri Stivkrampe samt en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hepatitis B, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Rejsetid: Gr. 1
Alle rejsende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vaccination før rejse
Difteri-Stivkrampe 1 uge
Hepatitis A 2 uger
Malariakonsultation inkl. recept IR
Gul feber 10 dage
Hepatitis B -- 6 uger
Rabies (Hundegalskab) --- 3 uger
Tyfus --- 10 dage
Tuberkulose (BCG) (bestillingsvaccine) --- 6-8 uger
Opdateret Malaria kort
Kort over aktuel malariarisiko i landet
  • De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.
  • Symbolforklaring

    Anbefalet
    Bør overvejes