Vaccinationer til Cambodia

Er dit rejsemål Cambodia, et land i Sydøstasien, anbefales nedenstående vaccinationer. Hold musen over gruppenavnet for uddybende information om gruppen.

 

 

Cambodia består i grove træk af en slette omkranset af Kardemommebjergene og Elefantbjergene. Cambodia er et af verdens fattigste lande. Langt størstedelen af landets befolkning er buddhister og er overvejende beskæftiget med produktionen af gummi og ris, der er landets basale fødevare og eksportprodukt.

 

Inden afrejse til Cambodia anbefales en vaccination mod Hepatitis A og Difteri Stivkrampe.

 

Skal du opholde dig i Cambodia over længere tid, bør du supplere med en malariakonsultation.

 

Er din rejse længerevarende, eller er rejsen af særlig art med mulighed for intens smitteudsættelse, anbefales det yderligere, at du vaccineres mod Hepatitis B, Japansk Hjernebetændelse, Hundegalskab, Tyfus og Tuberkulose.

Nedenfor, i kolonnen til højre, kan du se, hvor lang tid inden afrejse du bør påbegynde din vaccination.

De angivne vacciner er sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger. Ved vaccinationen gives en konkret anbefaling ud fra en vurdering af den/de rejsendes specifikke situation. Denne kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Malaria:

Der er risiko for malaria hele året i den nordøstlige del af landet grænsende til Thailand, Laos og Vietnam. Der er dog ingen malariarisiko omkring Phnom Penh, Tonle Sap og i turistområdet ved Angkor Vat ved Siem Reap. Ved ophold i risikoområder anbefales malariaprofylakse eller nødbehandling. Malaria overføres via myg.

 

Vær opmærksom på, at du kan købe myggebalsam i alle vores klinikker med indholdsstoffet DEET, hvilke giver en bedre beskyttelse mod myggestik. Læs mere om myggebalsam med DEET her.

Anbefalet
Kan overvejes
Rejsetid: Gr. 1
Alle rejs­ende
Gr. 2
1-4 uger
Gr. 3
1-6 mdr.
Gr. 4
6 mdr.
Vac­ci­na­tion før rej­se
Hepatitis A 2 uger
Stivkrampe 1 uge
Rabies - 3 uger
Hepatitis B - 6 uger
Japansk hjernebetændelse - 5-6 uger
Dengue feber - 4 uger
Tyfus - - 10 dage

De viste vacciner er de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne. De endelige anbefalinger gives i forbindelse med vaccinationen er baseret på en konkret vurdering af den/ de rejsende og kan afvige fra de generelle anbefalinger.

Du kan også kontakte os på telefon 77 99 77 99 eller e-mail vaccination@dlvs.dk